Born a scorpio, studied philosophy of science, love photography, decor, fashion, goth music, travelling, live in greece, wish it was uk, fairies do exist ;-)

Monday 10 February 2014

Rrrrrrrrolls's cinemagraphs!

Οι Ιάπωνες φωτογράφοι rrrrrrrrollαπαρτίζουν μια καλλιτεχνική ομάδα με το παιχνιδιάρικο όνομα RRRRRRRROLL.
Οι πέντε δημιουργοί του RRRRRRRROLL μας υπνωτίζουν με 
με περιστρεφόμενα gifs και τις περιπέτειες της περιστρεφόμενης κοπέλας που πρωταγωνιστεί σε αυτά, εξερευνώντας κάθε φορά  τον κόσμο και τα αντικείμενα γύρω της.

Το αποτέλεσμα που δημιουργείται είναι ιδιαίτερα έξυπνο, μαγευτικό κι ευχάριστο στο μάτι.
Μπορείτε να θαυμάσετε όλα τους τα cinemagraphs εδώ
!


Tα Cinemagraphs (Σίνεμαγκραφς, ελεύθερα κινηγραφίες) είναι φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζεται μια μικρή και επαναλαμβανόμενη κίνηση. Tα cinemagraphs που δημοσιεύονται με μορφή κινούμενου GIF, μπορεί να δώσουν την ψευδαίσθηση ότι ο θεατής παρακολουθεί ένα ατέρμονο βίντεο.
Δημιουργούνται από σειρά φωτογραφιών ή βίντεο μικρής διάρκειας και συνδυάζονται σε έναν αδιάλειπτο κύκλο διαδοχικών καρέ όπου η κίνηση μέρους της εικόνας γίνεται αντιληπτή ως επαναλαμβανόμενη ή συνεχής, σε αντίθεση με την ακινησία του υπολοίπου της εικόνας.








Ο όρος επινοήθηκε στις αρχές του 2011 από τους Αμερικανούς φωτογράφους Kevin Burg και Jamie Beck, που χρησιμοποίησαν την τεχνική αυτή για να 'ζωντανέψουν' φωτογραφίες ειδήσεων και μόδας.

0 comments:

Post a Comment